Publieksviewer beschikbaar op het testbed

11 nov 2011 18:55 door cosynba in (beta) GDI viewer | tags:

Naast de GDI viewer is er nu ook een publieksviewer beschikbaar. Deze viewer beoogt gebruikers die snel willen navigeren naar een locatie in Vlaanderen. In de publieksviewer worden slechts 2 lagen aangeboden met name een deel van de GRB objecten en een zomervlucht. De functionaliteiten van de publieksviewer is beperkt. De publieksviewer is gebaseerd op dezelfde javascript bibliotheken als de GDI viewer

Deze viewer maakt gebruik van Tiled Map Services in plaats van WMS services. De TMS implementatie voldoet niet aan internationale standaarden maar wordt in de open source wereld algemeen aanvaard. TMS services stellen gecachte gegevens ter beschikking. Deze services zijn veel performanter dan WMS maar hebben ook vele nadelen. Bovendien worden ze specifiek in de OS wereld gebruikt en zijn zij zelden raadpleegbaar in commerciële GIS software. Evenwel de snelheid ervan is voor vele gebruikers een belangrijk pluspunt en benadert Google Maps en Bing Maps.

De publieksviewer is beschikbaar via deze link: http://ogc.beta.agiv.be/gdiviewer?simple=true

Commentaren

sveary Belgium
10/02/2012 9:56
Ik vind de wsdl van de WMS services nergens terug op de website. Wanneer zouden deze beschikbaar worden gesteld?
cosynba Belgium
20/03/2012 15:26
Voor het gebruik van de WMS services verwijs ik naar het WMS project van het testbed op: http://gditestbed.agiv.be/project/WMS.aspx

WMS services voldoen aan de OGC WMS specificatie en hebben geen WSDL in de strikte zin. Deze services hebben alleen een KVP endpoint. De GetCapabilities geven echter wel een overzicht van d e ter beschikking gestelde data en de  beschikbare requests. Een voorbeeld van zo een GeCapabilities Request:
ogc.beta.agiv.be/.../vrbg